انواع اپلیکیشن های موبایل و دسکتاپ
  • 1401/4/29

طراحی و ساخت اپلیکیشن, صنعتی در حال رشد است که کسب و کارها را از هر بازاری جذب می کند. محبوبیت فزاینده تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها باعث شده است که توسعه برنامه های تلفن همراه به یک روند محبوب در میان صاحبان مشاغل در سراسر جهان تبدیل شود.

اما اپلیکیشن دقیقا چیست؟ چه مزایایی برای کسب و کارها به همراه دارد؟ روند ساخت اپلیکیشن چگونه است؟

اپلیکیشن چیست؟

اپلیکیشن (که به آن اپ نیز گفته می شود) نوعی برنامه کاربردی است که برای اجرا بر روی کامپیوتر, دستگاه تلفن همراه هوشمند یا تبلت طراحی شده است. حتی اگر برنامه‌ها واحدهای نرم‌افزاری کوچک با عملکرد محدود باشند، باز هم می‌توانند خدمات و تجربیات با کیفیتی را به کاربران ارائه دهند.

به زبان ساده، اپلیکیشن نوعی نرم‌افزار است که به شما امکان می‌دهد وظایف خاصی را انجام دهید. برنامه های کاربردی برای رایانه های رومیزی یا لپ تاپ گاهی اوقات برنامه های دسکتاپ نامیده می شوند، در حالی که برنامه های دستگاه های تلفن همراه را اپلیکیشن های تلفن همراه می نامند.

به دلیل محدودیت منابع سخت افزاری دستگاه های تلفن همراه اولیه، تولید کنندگان از ساخت اپلیکیشن ها با کاربرد چند گانه خود داری می کردند. گرچه امروزه تلفن های همراه از قدرت سخت افزاری بالایی برخوردار هستند, اما همچنان اکثر اپلیکیشن ها تک کاربردی طراحی می شوند.

اپلیکیشن اینستاگرام
اپلیکیشن اینستاگرام, از مشهورترین اپلیکیشن های تلفن همراه

اپلیکیشن های دسکتاپ

برنامه های دسکتاپ بی شماری وجود دارد و در چندین دسته قرار می گیرند. برخی از آن‌ها دارای ویژگی های کامل تری هستند (مانند Microsoft Word)، در حالی که برخی دیگر ممکن است فقط یک یا دو وظیفه را انجام دهند (مانند ساعت یا برنامه تقویم). در زیر چند نمونه از برنامه هایی که ممکن است استفاده کنید نام برده شده‌اند.

واژه‌پردازها: یک واژه‌پرداز به شما امکان می‌دهد نامه بنویسید، یک بروشور طراحی کنید و بسیاری از انواع دیگر اسناد را ایجاد کنید. شناخته شده ترین واژه پرداز مایکروسافت ورد است.

مرورگرهای وب: مرورگر وب ابزاری است که برای دسترسی به اینترنت از آن استفاده می کنید. اکثر رایانه ها دارای یک مرورگر وب از قبل نصب شده هستند، اما در صورت تمایل می توانید مرورگر دیگری را نیز دانلود کنید. نمونه هایی از مرورگرها عبارتند از Internet Explorer، Mozilla Firefox، Google Chrome و Safari.

پخش کننده رسانه: اگر می خواهید موزیک گوش دهید یا فیلم هایی را که دانلود کرده اید تماشا کنید، باید از پخش کننده رسانه استفاده کنید. Windows Media Player و iTunes از پخش کننده های رسانه ای محبوب هستند.

بازی ها: انواع مختلفی از بازی ها وجود دارد که می توانید در رایانه خود بازی کنید. آن‌ها از بازی های کارتی مانند Solitaire گرفته تا بازی های اکشن مانند Call of Duty را شامل می شوند. بسیاری از بازی های مدرن به قدرت محاسباتی زیادی نیاز دارند، بنابراین ممکن است برای اجرای آن‌ها به کامپیوتر قدرتمندی نیاز داشته باشید.

بازی ندای وظیفه
بازی Call of Duty, از مشهورترین بازی های کامپیوتری

اپلیکیشن های موبایل

رایانه های رومیزی و لپ تاپ ها تنها دستگاه هایی نیستند که می توانند برنامه ها را اجرا کنند. شما می توانید برنامه هایی را برای دستگاه های تلفن همراه مانند گوشی های هوشمند و تبلت ها دانلود و نصب کنید. در اینجا چند نمونه از برنامه های تلفن همراه آورده شده است.

Gmail: می‌توانید از برنامه Gmail برای مشاهده و ارسال ایمیل‌ها از دستگاه تلفن همراه خود استفاده کنید. این اپلیکیشن برای برای دستگاه های اندروید و iOS در دسترس است.

Instagram: می توانید از اینستاگرام برای اشتراک گذاری سریع عکس ها با دوستان و خانواده خود استفاده کنید. این اپلیکیشن برای اندروید و iOS در دسترس است.

Duolingo: با ترکیبی از آزمون ها، بازی ها و سایر فعالیت ها، این برنامه می تواند به شما در یادگیری زبان های جدید کمک کند. این اپلیکیشن برای اندروید و iOS در دسترس است.

اپلیکیشن دولینگو
اپلیکیشن دولینگو, اپلیکیشنی در زمینه آموزش زبان های خارجی

طراحی اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ

در صورتی که نیاز به طراحی اپلیکیشن و یا وب سایت دارید, فاکس اپ آماده خدمت رسانی به شما است. کافیست برای مشاوره ی رایگان با ما تماس بگیرین.